I flödet

KRISTEN OPINION noterar i nyhetsflödet:

Ω Reaktionerna är många på fd äb KG Hammars utspel i Kyrkans tidning, där han funnit anledning att ge understöd och gå ut i den eftervalsdebatt som följt på äb-valet. Han tar där steget fullt ut och slår fast att ingenting egentligen spelar någon roll:

http://www.kyrkanstidning.se/debatt/ja-kristus-ar-en-tankekonstruktion

Inget spelar roll: Inte vad som hänt, om det hänt, varför det hände osv. Det blir ju givetvis ointressant att bedriva teologiskt arbete kring något som inte hänt eller som var betydelselöst när det hände – om det hände. Och den enas tanke är lika relevant som en annans. Låt oss gemensamt bekänna Karin Boye. Eller True Blood?

Några reaktioner:

Patrik Pettersson http://kyrkligating.blogspot.se/2013/11/176-uppstandelsen.html

Lars B Stenström http://stillsam.blogspot.se/2013/11/kristus-en-tankekonstruktion.html

Ω ”Vägran att ta till sig fakta påskyndar Svenska kyrkans kris” skrev professorn och tidigare prästen Eva Hamberg och prästen Yngve Kalin för ett antal år sedan (http://kalin.nu/kalin_hamberg2011.pdf). Tråden plockas upp av Joel Halldorf i Sändaren, angående frikyrkornas situation.

http://www.sandaren.se/debatt/vaga-se-verkligheten

Ω What if det varit tre män som valts som svensk kyrklighets representanter i Kyrkornas världsråd?

http://www.sandaren.se/nyhet/sofia-camnerin-omvald-till-toppost-i-kyrkornas-varldsrad

2 reaktioner på ”I flödet

  1. Artikeln visar än en gång att Antje inte vill diskutera sakligt. Vi får ännu vänta på att Antje ska ta en enda av frågorna som ställts, eller en enda av hennes kritiker på allvar. Hon spelar ett politikerspel och hoppas att hon är gjord av teflon?
    Kan det verkligen fungera att avfärda meningsmotståndare med negativa epitet som bokstavstroende och okunniga av en som fått ett så stort ansvar? Tydligen!

Kommentarer inaktiverade.