Detta är inte religionsfrihet

KRISTEN OPINION tipsar:

Det är inte ok att diskriminera kvinnor och hänvisa till religion. Idag publicerar DN-debatt en klargörande artikel i frågan. Debattörerna skriver bland annat: ”Det skulle bli omöjligt att navigera i samhället om varje enskild individ kunde åberopa religionsfriheten för sina egna tolkningar och ställningstaganden i olika frågor.”

LÄS hela artikeln HÄR.

LÄS också en annan artikel av professorn i juridik Reinhold Fahlbeck HÄR.

En reaktion på ”Detta är inte religionsfrihet

  1. Har domen vunnit laga kraft och blivit prejudikat? Det måste innebära, att varje kvinna, som p.g.a. religiösa skäl diskrimineras genom att inte bli tagen i hand, också skall kunna kräva 60.000 kronor i skadestånd. De har ju rätt till frihet FRÅN sådan religion.

    Det blir dyr för Trollhättan, om de anställer en sådan där muslim. Och varje gång de vägrar anställa en sådan, skall de betala 60.000 kronor för kränkningen av hans rätt TILL sådan religion. Då frihet från är lika viktig som frihet till religion, blir följderna av domen omfattande.

    Hur mycket skall muslimer ha för kränkningen att de måste höra kyrkklockorna? Antagligen lika mycket som de kristna, som måste lyssna på böneutrop. Och vad får Christer Sturmark, om han bosätter sig mellan kyrkan och moskén?

Kommentarer inaktiverade.