Kristen opinion uppmärksammar

Ska man skratta eller gråta? Det kommer ständiga bevis för att det i Svenska kyrkans värld är skillnad på folk och folk. När Eva Brunnes biskopskollega Jackelén blivit påhoppad på sajter som är kända för att göra just sådant, då går Brunne ut och skriver under ett upprop mot näthat. Då är det inte längre ”samtalslinjen” (läs: ”jag tänker inte göra något åt saken”) som gäller, en linje hon tidigare drivit när frågan om näthat tagits upp i stiftet. Maktens systrar ilar till maktens systrars försvar. Att bli föremål för hat är något ingen ska behöva uppleva. Det kan nog Marcus Birro berätta en del om. Fast då handlar det inte om nätkommentarer på sajter som ägnar sig åt att utmönstra människor utan om – och det börjar bli tjatigt – en smedja både Jackelén och Brunne själva stödjer genom bidrag. Legitimiteten Brunne ger Seglora smedja/Dagens Seglora (SSDS) genom att ånyo ha beslutat om stiftskollekt till dem för 2014 (den 6 april 2014, under fastetiden) går inte att ta miste på. Jackeléns Lunds stift var det enda stift som gav startbidrag till smedjans sajt Dagens Seglora. Fast det klart, det är ju skillnad på folk och folk.

http://kyrkligating.blogspot.se/2013/12/188-ett-samtalsamne-till-mandag.html

http://bloggardag.blogspot.se/2013/12/pa-begartan-skarmdumpsbilaga.html

http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/nathat-mot-antje-jackelen

KRISTEN OPINIONs ARKIV: http://blogg.passagen.se/kristenopinion/

3 reaktioner på ”Kristen opinion uppmärksammar

  1. Seglorianerna uppträder precis lika illa som ett mobbargäng på skolgården, med den skillnaden att detta handlar om vuxna människor. En mobbare skuldbelägger i regel sina offer. Seglorianerna har ett nit för sin version av kristendom och en självgodhet som gör att de helt saknar insikt om vad de håller på med.
    Den stora gåtan i sammanhanget är hur domkapitel och andra i Stockholms stift (och Lunds?) också blivit så totalt oförmögna att inse vad som pågår.
    Resonemangen bakom anmälan av DS till domkapitlet är avslöjande. Man vill inte ta debatten, man vill bara smutskasta och hata. Sedan hackar man på kritik och kallar det hat. Man har svårt att tro att det handlar om vuxna människor. Beteendet är klart pubertet!

  2. Observant, Rudbeckius. Det är verkligen ett pubertalt beteende. En inte alltför avancerad gissning är att dessa vuxenmobbare också var mobbare på skolgården. Det är som med zebrans ränder…

  3. Håller med om att det är konstigt att stiftet stöder Seglora. Jag råkade av en händelse läsa den otäcka rubriken ”Vi hatar Birro” och har sen läst några av Segloras ledare. De åsikterna kan knappast spegla huvudfåran av av Svenska kyrkans medlemmar.

Kommentarer inaktiverade.